Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Podrška za inovativne ideje



 U Bijeljini je danas potpisan sporazum o sradnji između Razvojne agencije Republike Srpske, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina, Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik - UGRA i opštinom Ugljevik, koji predviđa sprovođenje Akcelerator programa tokom 2020. godine, namijenjenog početnicima u poslovanju.
U programu mogu učestvovati osobe koji imaju inovativne ideje zasnovane na znanju i novim tehnologijama sa potencijalom rasta, a koje žele da što prije pronađu tržište za svoje proizvode, odnosno usluge.
- Riječ je o intenzivno edukativno-savjetodavnom programu koje traje oko 2,5 mjeseca i tokom kojeg inovativni početnici u poslu imaju priliku da dobiju znanja i savjete potrebne za realizaciju njihovih poslovnih ideja. Pored obuka iz različitih oblasti, učesnici programa dobijaju i svu potrebnu savjetodavnu podršku koja se odnosi na registraciju posla, izradu marketing plana i biznis plana. Nakon provođenja akcelerator programa biraju se učesnici sa najboljim poslovnim idejama koji se novčano nagrađuju iz fonda formiranog od strane partnerskih organizacija/institucija – pojasnila je Tatajna Blagojević, direktor bijeljinske Agencije za mala i srednja preduzeća.