Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

(Na) uči i (za)radi



Implementator projekta: Odsjek za lokalni ekkonomski razvoj i evropske integracije

Na Javni poziv, koji je Gradska uprava Grada Bijeljina raspisala 10.09. 2019. godine za prijavu učešća u Programu preduzetničke obuke, ukupno se prijavilo 28 kandidata, od kojih je 21 polaznik uspješno završio obuku. 

Nakon završene preduzetničke obuke polaznici su, koristeći stečena znanja, na osnovu svojih biznis ideja uspostavili biznis planove, organizovane su prezentacije biznis ideja i intervju sa osamnaest polaznika, koji su dostavili biznis planove. 



Preduzetničku obuku je realizovao Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina - Univerzitet Istočno Sarajevo kroz 4 modula: Digitalna ekonomija, Uslužni sektor i poslovanje preduzetnika, Preduzetničke vještine, Izrada biznis planova za preduzetnike. 
 
Komisija je izabrala deset najboljih biznis planova, koji su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 8.000,00 KM za registraciju i pokretanje sopstvenog biznisa, odnosno osnivanje preduzeća i (samo)zapošljavanje. 



Projektne aktivnosti su bazirane na strateškom opredjeljenju Grada da radi na unapređenju poslovnog okruženja (strateški cilj 1), u skladu sa ciljevima održivog razvoja: 4 (kvalitetno obrazovanje), 8 (dostojanstven rad i ekonomski rast), 9 (industrija, inovacije i infrastruktura), 10 (smanjenje nejednakosti), 11 (održivi gradovi i zajednice) i 17 (partnerstvom do ciljeva).