Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Partnerstvo za razvoj Grada

Gradska uprava Grada Bijeljina osnovala je savjetodavno tijelo „Partnerstvo za razvoj Grada“ s ciljem aktivnijeg uključivanja građana u procese upravljanja i donošenja odluka vezanih za razvoj Grada.

Ovo tijelo će predstavljati ključni mehanizam učešća zajednice u unapređenju lokalnog razvoja, odnosno instrument komunikacije građana sa Gradskom upravom.

Partnerstvo okuplja oko pedeset  ključnih aktera lokalnog života i razvoja, a čine ga predstavnici Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, predstavnici poslovnog/privatnog sektora (preduzeća i preduzetnika) i civilnog.
 
Aktivno uključivanje građana  u procese upravljanja i donošenja odluka, u skladu sa standardizovanom metodologijom za integrisano planiranje lokalnog razvoja u BiH (MiPRO),  jeste strateško opredjeljenje Grada Bijeljina. Kao dio te aktivnosti,  Grad Bijeljina pristupa formiranju grupe „Partnerstva za razvoj Grada“ (u daljem tekstu: Partnerstvo) kao ključnog mehanizma za učešće zajednice u upravljanju lokalnim razvojem, usmjerenog ka ostvarivanju uticaja građana na odlučivanje o ekonomskom i društvenom razvoju i zaštiti životne sredine. Partnerstvo u svom sastavu ima tri sektorske grupe:
  1. Privredni savjet,
  2. Sektorsku partnersku grupu za društveni razvoj i
  3. Sektorsku partnersku grupu za zaštitu životne sredine.
"Partnerstvo za razvoj grada Bijeljina" je savjetodavno tijelo Grada, koje imenuje Gradonačelnik, i predstavlja ključni mehanizam učešća zajednice u upravljanju lokalnim razvojem, odnosno instrument komunikacije  građana sa Gradskom upravom.