Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bojan Petričević: Emocija kao vodilja u poslovanju



Kad snimamo i fotografišemo, cilj nam je da ne upadnemo u zamku šablona i da naši klijenti dobiju unikatne fotografije i video-snimke kojima će se sa zadovoljstvom vraćati godinama, ističu na početku intervjua za investinbijeljina.org Bojan Petričević, vlasnik „Bojan Petričević For piksel studija“ (Bojan Petričević Four pixel studio) i Mihajlo Vasić, koji u studiju trenutno volontira.
Petričević je po zanimanju diplomirani grafički dizajner i radi kao nastavnik likovne kulture u tri osnovne škole u Bijeljini. Na ideju da registruje i sopstvenu firmu došao je u razgovoru sa kumom, koji je takođe dizajner i bavi se ovim poslom. Ubrzo po osnivanju studija, kao volontera je angažovao mladog Mihajla Vasića koji se do tada fotografijom bavio kao hobijem.
Ekipa „For piksela“ najviše vremena i pažnje posvećuje fotografisanju i snimanju svadbi, ali su, s obzirom na kreativnost i kvalitet svog rada postali poznati i u drugim oblastima, pa rade i za preduzeća i ustanove. 
- Sarađujemo i sa lokalnim portalom "Bijeljina Danas" i na taj način smo proširili posao jer smo kroz objektiv odradili mnoge zanimljive teme i upoznali mnogo ljudi. Do sada smo snimili preko 30 videa, od čega je podjednak broj svadbi, ali i snimaka drugih manifestacija i promo filmova. Ono na čemu insistiramo je da snimajući „uhvatimo“ emociju, bez obzira šta snimamo i da tako, što je više moguće, gledaocu uvjerljivoprenesemo događaj. Kada radimo na svadbi trudimo se da što fiše spontano fotografišemo i snimamo mladence u prirodnoj atmosferi, bez izvještačenog pristupa, jer vjerujemo da upravo mladenci treba da budu u središtu pažnje na svakoj svadbi - jasan je Petričević.
Da bi uspjeli da se mladenci opuste pred foto-aparatom i kamerom,  potrebno je proći kroz čitav „proces“, čiji važan dio je bliže upoznavanje sa mladencima i pronalaženje „saradnika“ među njihovim prijateljima (svojevrsnog „insajdera“) koji će im pomoći da što bolje predstave mladence u njihovom vjenčanom filmu. Naravno, sa mladencima se dogovaraju oko najvažnijih detalja, a onda sami smišljaju scenario za video-radove i rade postprodukciju.
-   Važno nam je da znamo neke detalje iz njihove zajedničke priče, naravno, bez prelaženja granice dobrog ukusa. To nam pomaže da ih predstavimo u najljepšem svjetlu i, zapravo, da na snimku budu oni kakvi zapravo i jesu, bez glume - pojašnjava Petričević.
Mihajlo je ljubitelj pejzaža i voli da i tu dimenziju unese u filmove ili fotografije koje stvaraju, bez obzira da li je riječ o vjenčanjima ili nekim drugim temama.
- Predlažemo našim klijentima novi pristup u radu, bilo da je riječ o fotografisanju ili video snimcima, najviše zbog njih samih – da bi dobili unikatan proizvod. Zbog toga se trudimo da smanjimo broj snimanja istih ili sličnih događaja, jer želimo da svaki naš video bude unikatan. Okruženje u kom radimo daje važan pečat cijeloj priči i volimo kad naši klijenti pristanu da izdvoje vrijeme za odlazak na neko, da tako kažem, neočekivano mjesto za nastanak video zapisa - ističe Vasić, dodajući da je učestvovao na šest kolektivnih fotografskih izložbi.
Bojan i Mihajlo kažu da su veliki zaljubljenici u ovaj posao i da se rado odazivaju na pozive da vizuelno „pokriju“ društvene manifestacije i projekte. Kad dobiju inspiraciju, često i spontano naprave video i foto materijal o svom gradu, a prošle godine za Gradsku upravu su snimali video-rad za projekat „Kontinuiranom institucionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini“, što im je bio jedan od zahtjevnijih zadataka u dosadašnjoj saradnji.
- Imali smo veliki broj sagovornika i trudili smo se da ih sve uklopimo na najbolji način, a da u svemu tome njihovu priču i propratni tekst prate i odgovarajući kadrovi - pojašnjavaju Bojan i Mihajlo.
„For piksel studio“ ima klijente i van Bijeljine, čak i u zemljama regiona i, prema njihovim riječima, trenutno je „Evropa granica“.
- Marketing je ključan za uspjeh, a u današnje vrijeme prisustvo na internetu je prvi uslov svih uslova da se izborite za svoje mjesto među konkurencijom - poručuje ovaj dvojac mladim kolegama i drugim mladim ljudima koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa.