Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Izvještaji o radu Odsjeka

Godišnji Izvještaj o radu Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije (u daljem tekstu: Odsjek za LER i EI), sadrži realizaciju poslova i rezultate rada Odsjeka, čiji je djelokrug rada utvrđen Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.

Odsjek za LER i EI je samostalna organizaciona jedinica u Gradskoj upravi Grada Bijeljina prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, objavljenom u Službenom glasniku Grada Bijeljina broj 04/2018 od 15.02.2018. godine. Ovo je organizaciona jedinica koja koordinira planiranje i realizaciju projekata i stoga, aktivno sarađuje sa svim odjeljenjima u okviru Gradske uprave Grada Bijeljina i zadužena je za vođenje i redovno ažuriranje baza podataka, koje su osnov za analizu, identifikaciju projekata i njihovu pripremu.

Jedan od značajnih zadataka Odsjeka za LER i EI je i okupljanje svih bitnih aktera u zajednici i saradnja sa njima, kao i uspostavljanje i vođenje javno-privatnog dijaloga. Odsjek za LER i EI, takođe, je zadužen za pripremu, kandidovanje i sprovođenje brojnih projekata i mjera koje se odnose na unapređenje ekonomskog, društvenog i kulturnog života. Specifična zaduženja obuhvataju i brigu o projektima koji se odnose na energetsku efikasnost, kao i aktivnosti na obnavaljanju BFC sertifikata.

Odsjek za LER i EI zadužen je i za praćenje procesa EU integracija, uključujući predstavljanje potencijala Grada i saradnju sa donatorima, koordinaciju rada sa njima i pripremu projektnih prijedloga za EU predpristupne fondove (IPA). Odsjek za LER i EI je, pored poslova koji uključuju predstavljanje i promovisanje potencijala Grada u kontaktima sa domaćim i međunarodnim institucijama i donatorima, uspješno realizovao niz aktivnosti i projekata od značaja za razvoj i promociju Grada.